Vegansk kebab gör succé på Slakteriet
–Veggokökets mest populära maträtt

I saluhallen och matpalatset Slakteriet ligger den helveganska restaurangen Veggoköket som vill inspirera till en grönare vardag. Den normbrytande kontrasten är välkommen och oavsett kostval bjuder de på riktigt god mat som är svår att motstå. Exempelvis har den veganska kebaben gjort succé bland köttätare.

 Tidigare har det funnits en bild av det veganska köket som tråkigt. Den bilden är nu utdaterad. Kockar världen över vågar testa på fler veganska rätter i sina utbud samtidigt som fler anammar den helt animaliefria livsstilen.

Även bland köttätare har det blivit vanligare att ha minst en köttfri dag i veckan, och då står Veggoköket som ett lockande alternativ på grund av sin breda erfarenhet och kunnighet inom vegansk matlagning.

Tre musketörer i vegansk matlagning

Såma, Frida och Rikard har alla tre sina rötter i Västmanland och utgör de tre musketörerna i vegansk matlagning som sedan tre år driver Veggo­köket tillsammans. Restaurangens mål är att inspirera till en grönare vardag och få fler att våga prova vegansk mat. Det finns många fördelar med att välja veganskt, men de främsta anledningarna de själv lyfter fram är miljöperspektivet och den etiska aspekten, utöver att det smakar gott och är hälsosamt såklart.

En av fördelarna med Slakteriet är att oavsett vilken restaurang du väljer kan alla sitta tillsammans och äta. I industriområdet är matpalatset en lugn trivsam oas där du kan ta dig tid till att äta en långlunch med gott om plats för ett affärsmöte över en vegansk kebab.

Sittningarna gör comeback

Under Coronapandemin har Veggoköket kanske för de flesta oftare synts till i matlådor på ICA eller som hämtmat. En av deras nyheter för året var sittningar med 4-rättersmiddag som förståeligt nog fick tas bort när Covid-19 tog över Sverige. Nu i höst kommer sittningarna tillbaka, nu även med längre öppet­tider igen.

En riktigt schysst kebab

Av alla de goda rätter som Veggoköket erbjuder är deras veganska kebab den mest populära.

De gör kebaben själva med ingredienser från lokala aktörer och är stolta över att kunna erbjuda en riktigt välsmakande rätt med 100 procent schysst framställt innehåll. Kebaben serveras inte bara som kebabtallrik i restaurangen utan även som färdig rulle och som frysrätt. De känner en stolthet i att kebaben inte bara är riktigt god utan att den också är Västerås schysstast framställda kebab.

Veggoköket