Boutiquehotell som charmar med industriell romantik

På bara ett fåtal år har Västerås stärkt sin position som en upplevelsestad att räkna med. Designhotellet Turbine Hotel förgyller ytterligare kvarteret vid actionbadet Kokpunkten.

Storsuccén Steam hotel i Västerås har utökats med en extra finess. Liksom en rysk docka finns det sedan december förra året ett mindre hotell inne i Steam, nämligen boutique-business-hotellet Turbine. Trots de gemensamma lokalerna är hotellen helt separerade och med olika prägel. Som benämningen boutiquehotell indikerar är Turbine mindre, intimare och designinriktat.

Rockig charm

Med sin rockiga businesscharm lockar Turbine både företag och nöjessugna gäster. Allt ifrån romantisk weekend till avtalskunder på tjänsteresa ryms i den maffiga industrimiljön. Hotellet kan även hyras i sin helhet för konferenser, kick offs eller privata tillställningar och fester. Och Turbine erbjuder mycket mer en endast de 40 hotellrummen. Här finns bland annat även egen exklusiv biograf, karaoke-rum, whiskybar och mötesrum.

 

Ångkraft

Unika mötesplatser i särpräglad miljö är ägaren ESS Groups specialitet. Förutom Turbine och Steam driver de ca 10 andra hotelldestinationer i Norden. Det var 2017 som de slog upp dörrarna till Steam Hotel som, liksom nu även Turbine, är beläget i Västerås ångkraftverks gamla byggnad. Ångkraftverket var aktivt från år 1917 till början av 1990-talet. Här kan du alltså förvänta dig genuint industriromantiska miljöer och en förträfflig utsikt över Mälaren.

 

Sammet och svartvitt

Historien finns också speglad i inredningens maffiga sammetstyger och svartvita foton. Även whiskybarens nostalgiska roll är central på Turbine. Förutom whiskyprovning serveras där enkel mat om kvällarna. Om man däremot är sugen på en rejälare middag finns Steams två restauranger till förfogande. Där finns casual dining-krogen Chamberlin Grill och den asiatiska restaurangen Locavore på takterassen 18 våningar upp. Turbine skriver själva att oavsett om man är kompisgänget, arbetsplatsen, släkten eller det förälskade paret, så har de något för alla. Vem gillar inte mat, dryck, bio och karaoke i en respektingivande och samtidigt ombonad miljö?