Omöjligt projekt som idag ger oemotståndlig action

Actionbadet Kokpunkten är ett sådant där omöjligt projekt som många aldrig trodde skulle bli av. I sommar är det nu sex år sedan anläggningen invigdes. Sedan dess har har badet fått många familjer med actionsugna barn att bege sig till det gamla ångkraftverket.

När kommunfullmäktige i Västerås fattade beslut om att stödja projektet Kokpunkten den 9 mars 2006 var det sannolikt ännu få som kunde ana vilken succé som Kokpunkten skulle komma att bli.

En ny nisch

Kokpunkten action

Kokpunkten har själva skapat en ny nisch för badhus. Även om det sedan tidigare funnits sommarland och vattenruschkanor har det på Kokpunkten skapats en ny typ av anläggning där ny teknik, ljussättning och flera våningars fallhöjd gör att badet med rätta kan kallas för ett actionbad. Till er alla föräldrar som har svårt att få med sig tonåringar till en vanlig simhall. Ni kommer efter första besöket inte ha några problem att få med era ungdomar hit igen. Kokpunktens tävlingsmoment är många, där aktiviteter och rutschkanor också är åldersanpassade. Värt att tänka på är att det för de allra minsta kan vara en intensiv upplevelse att besöka Kokpunkten. Så det är klokt att ta extra många pauser.

Ta båten till badet

Kokpunkten action

Kokpunktens läge vid hamnen gör att besökare kan ta båten från Stockholmsområdet, lägga till och ha en äventyrsfylld eftermiddag för hela familjen innan resan går hem igen. Den här möjligheten ger förstås Kokpunkten en extra nimbus och har bidragit till att anläggningen är en favorit hos många familjer i hela Mälardalsområdet.

Full HD 340 grader

Vad är det då för upplevelser som väntar besökaren? En av de mer stilla upplevelserna som kanske oftare är föräldrars favorit än barnens är Aqua Cinema där ni i badet kan njuta av vackra filmer i 340 graders Full HD. En helt unik attraktion som behöver upplevas för att riktigt förstås.
Mer actionfyllt är det i Boomerang som är den allra mest häftiga upplevelsen där du ensam åker i en badring upp mot en rinkvägg och får en hisnande känsla av bristande kontroll. Garanterad pulshöjning och adrenalinpåslag utlovas.

Kokpunkten Boomerang

Utmana familjen

I Double racer kan ni utmana varandra i familjen för att se vem som snabbast kommer ned. Kul för hela familjen och nästan alla åldrar (från sju års ålder).
Missa inte heller Black River där ni åker längs en ström där trycket är 1000 liter vatten i sekunden. Du kommer även upptäcka en av Kokpunktens helt unika upplevelser, ett vackert och spännande ljusspel som möter alla forsåkare. Avsluta gärna i relaxen där det finns varma ångkällor, jetstreams och fina vyer. Självklart finns än mer att uppleva än det vi har plats för här. Du får uppleva det själv!