Nyöppnade sportcentret K7 i Västerås har träning för alla smaker

Många är vi som upplevt att tillvaron innehållit väl mycket stillasittande under Corona. När nu aktivitetscentret K7 slagit upp portarna i Västerås finns inte längre några ursäkter för att hoppa över träningen.

Efter en försenad invigning på grund av pandemin har nu det 10 000 kvadratmeter stora aktivitetshuset K7 i stadsdelen Stenby i Västerås öppnats. Här finns allt från Nordic Wellness gym, PDL:s padelbanor till för Västmanland två helt nya bekantskaper: Turbo Extreme Sportzone och Klättercentret. Christofer Evelönn är platschef för Klättercentret och ser husets alla verksamheter som en stor tillgång.

– Vi drar kunder till varandra. Några i familjen kanske vill till Turbo och några andra klättra, då kan man dela upp sig. Padelbanorna drar även det mycket folk. Vi märker att många som kommer till K7 kikar in hos oss och är nyfikna på att prova på klättring som träningsform, säger Christofer.

Krävs inga förkunskaper att testa

Han vill göra klättring till en ny folksport i stil med fotboll och hockey och betonar att det inte krävs några förkunskaper för att testa på.

– Klättring handlar egentligen om knep och knåp som man använder kroppen för att lösa. På köpet blir du samtidigt väldigt stark i kroppen. Vi märker att många som i vanliga fall inte gillar att träna ändå gillar klättring. Inte minst då fokuset hela tiden är att ta sig framåt och att du behöver lista ut rätt metod för att komma vidare i banan. Det är en förklaring till varför klättring är så socialt. Det blir naturligt att börja prata och ge varandra tips på hur problemen ska lösas, berättar Christofer.

Klättercentret har flera anläggningar bland annat i Stockholm och Uppsala. Men verksamheten i K7 är speciell.

– Vi har länge letat lokal i Västerås men inte hittat någon som uppfyllde våra krav. I K7 erbjöds vi möjligheten att själva utforma våra lokaler av ägarna Elisby fastigheter. Det har lett till en 1800 kvadratmeter stor och 15 meter hög lokal som förutom höga repväggar och lägre bouldringväggar rymmer omklädningsrum, konferensrum, café och butik. Jag skulle säga att vi har en av Sveriges finaste anläggningar, säger Christofer.

Konferensrummet kan användas av grupper som bokar in sig på exempelvis kickoff med privat instruktör på Klättercentret.

Anläggning byggd för alla åldrar

Även Turbo Extreme Sportzone kan erbjuda kickoff, företagsevent men även friluftsdag eller idrottslektioner för skolor. De utlovar utmanade träning och rolig teambuilding, allt anpassat efter gruppens behov och förmåga. Turbo:s VD Theo Blanco berättar mer.

– Vi har känt oss otroligt välkomnade i Västerås av både idrottsföreningar, skolor och alla barnfamiljer. Det vi fått möjlighet att göra på K7 är att vässa vårt koncept som vi startade i Uppsala för fem år sedan och ta det till nästa nivå. Här har vi omklädningsrum, 15 meter i tak och en lokal som gör det enkelt för oss att tillföra nya utmaningar för våra besökare. Vår mission har sedan starten varit att motverka det stillasittande samhället. Framförallt för barnens skull, men även för alla som sitter stilla på kontor hela dagarna. Därför är vår anläggning byggd för alla åldrar och från den otränade till elitidrottaren. Vi välkomnar alla företag och föreningar att höra av sig för att ha kickoff, teambuildning eller säsongsavslutning hos oss. Erfarenheterna från Uppsala är att det varit en riktig energiboost för företag som varit hos oss. De kan kombinera 5-kamp, med lunch eller fika och möten. För större företag finns det även möjlighet att hyra hela Turbo.

På Turbo i Västerås finns det mer än sextio sammankopplade studsmattor, en utmanande Ninja Warrior hinderbana, gymnastikmattor, parkourbana, miniplaner för fotboll eller basket. En kickoff på Turbo gör att du får nya perspektiv på dina medarbetare.

– Tänkt dig att hoppa runt med chefen på ett hav av studsmattor och utmana kollegorna i hinderbanan eller i basket. Jag lovar att du kommer lära känna nya sidor av dina arbetskamrater. En sak som är uppskattat med Turbo är att även barn och vuxna som inte är intresserade av att idrotta många gånger älskar aktiviteterna här. För oss är det fantastiskt kul att tillsammans med alla kollegor på K7 få sätta hela Västmanland i rörelse och hoppa upp från soffan eller kontorsstolen, berättar Theo Blanco avslutningsvis.