Kokpunkten

Kokpunkten har mycket att erbjuda för såväl privatgäster som företagsgrupper. Vi tar en titt på relaxen och den nya VR-upplevelsen.

Konferens med bad, bastu och VR

Kokpunkten har mycket att erbjuda för såväl privatgäster som företagsgrupper. Vi tar en titt på relaxen och den nya VR-upplevelsen.

– Det finns många olika möjligheter för grupper som vill besöka oss. Det går att hyra hela vår relaxavdelning. Vi kan ta emot grupper med upp till 60 personer samtidigt. Är det större grupper än så löser vi det genom att delar av gruppen är i badet och de andra är i relaxen. Vi kan lösa ett helhetsåtagande för våra gäster, där man kan förbeställa mat, vi har personal som kan servera och det finns dessutom en bar, säger Christoffer Tilstam, kommunikationsansvarig på Kokpunkten.

Budgetmöte i badet

Christoffer berättar mer om de möjligheter som finns i relaxen.

– I den varma källan finns en stor TV-vägg som grupper kan använda för budgetmöten, säljutbildningar med mera. Perfekt kombination av bad och konferens samtidigt. Vi har även flera bastukoncept med allt från varmrum till ångbastu och varmbastu. Dessutom har vi flera fina upplevelser, så som utomhuspoolen med utsikt över Mälaren, ett iskallt skyfall för att kyla ned sig efter bastun, möjlighet att rubba sig med is över hela kroppen och ett tropiskt regn som är en bra uppvärmning inför bastubad.

Hur lägger de flesta upp sina gruppbesök hos er?
– Många börjar med en gemensam arbetsrelaterad aktivitet, som sedan övergår till mat och umgänge. Det är även vanligt att de vill ha hjälp med att vi arrangerar en typ av aktivitet i badet. Till exempel kan vi arrangera race i vattenrutschbanan eller andra tävlingar. För de som vill kombinera badet med en traditionell konferens samarbetar vi med vår granne Steam Hotel. Nu sedan vi drog igång våra VR-aktiviteter 1:a oktober så kan grupper även boka en VR-attraktion.

Unik VR-upplevelse

Berätta mer om attraktionerna.
– Vi har två olika VR-attraktioner Dive och Ride. I dykupplevelsen Dive så simmar man med flytbälte, VR-set och snorkel i poolen. Du svävar runt i olika världar bland djur, sköldpaddor, vrak eller i rymden. I VR Ride så åker du vattenrutschbana med VR-glasögon. Tack vare sensorer så synkar VR-upplevelsen med svängar i banan. Det är en helt ny typ av upplevelse som vi är först i Norden med. Det som är spännande med VR är att vi kan förändra och uppdatera upplevelsen utan att bygga om. Allt eftersom kommer vi kunna uppdatera med nya VR-upplevelser. Det är ett smart sätt att kunna jobba. Vi har tittat mycket på Tyskland som är föregångaren i Europa vad gäller bad med upplevelser. Hoppas vi ses i vinter eller vår, säger Christofer Tilstam på Kokpunkten avslutningsvis.