Framtidens betalningslösningar utvecklas i Västerås

Open Payments, ett innovativt företag inom open banking, revolutionerar betalningslandskapet genom att erbjuda säkra lösningar för den nya generationens betalningar. Framgång har träffat Joakim Lindborg, systemutvecklare och kontorsansvarig på Open Payments kontor i Västerås. Han berättar mer om varför de valt att etablera sig i Västerås.

Joakim Lindborg.

Open Payments arbetar med att bygga infrastruktur för API-baserade betallösningar. API står för Application Program Interface och är ett sätt att överföra information mellan olika system och program. 

– Vi tar sikte på att vara ledande inom open banking, alltså användandet av tredjepartslösningar för finansiella tjänster. Vår plattform är byggd utifrån EU:s direktiv om betaltjänster, PSD2, som tvingar banker att tillhandahålla sina kunders data och möjliggöra transaktioner utanför banken. Genom att använda bankernas API:er kan vi skapa och leverera produkter som inte bara ger möjlighet att granska kontoutdrag, utan också utföra säkra transaktioner. Open banking är en banbrytande rörelse inom banksektorn, och vi är stolta över att vara en del av denna utveckling.

Open Payments kundbas består av affärs- och redovisningssystem samt techbolag, som har integrerat Open Payments plattform för att erbjuda sina egna Open Banking-lösningar.

– Vårt fokus ligger på att erbjuda en smidig och säker betalningslösning för företag, och vi strävar efter att bli den främsta aktören inom open banking för företag i Sverige och internationellt.

Etablering i Västerås

Företaget grundades 2017 i Stockholm och har sedan dess vuxit stadigt.

– För att genomföra vår expansion och dra nytta av den tillgängliga kompetensen här valde vi att etablera oss i Västerås. Västerås har visat sig vara en attraktiv plats med ett starkt utbud av kompetenta utvecklare, tack vare närheten till universitetet och det blomstrande tech-samhället. Genom att etablera ett kontor i Västerås har vi möjlighet att locka till oss och samarbeta med talangfulla individer samt stärka vår närvaro i regionen.

Kontoret i Västerås öppnades i augusti 2022.

– Vårt kontor i Västerås består för närvarande av ett dedikerat team på fem utvecklare. Vi tror på vikten av att skapa en positiv och stimulerande arbetsmiljö för våra medarbetare, där de kan trivas och utvecklas. Vi är övertygade om att det bidrar till att attrahera och behålla kompetenta medarbetare som delar vår vision och strävan efter framgång.

Vill anställa fler

Open Payments har stora framtidsplaner för att fortsätta växa och utvecklas som företag. 

– Vi har nyligen genomfört en framgångsrik investeringsrunda och siktar på fortsatt expansion. Vår strategi innefattar att anställa fler kompetenta medarbetare och utöka vårt kontor både i Västerås och Stockholm. Vi är fast beslutna att vara en ledande aktör inom open banking och erbjuda innovativa lösningar för företag och deras kunder.

Tror på öppenhet

De strävar efter att vara en pålitlig partner för företag som vill dra nytta av open banking. 

– Genom att använda vår plattform kan företag erbjuda sina kunder en smidig och säker betalningsupplevelse. Vi tror på att öppenhet och samarbete är nyckeln till att driva innovation och förändring inom banksektorn. Vi på Open Payments är stolta över att vara en del av den spännande utvecklingen inom open banking och att bidra till framtidens betalningslandskap. Vi ser fram emot att fortsätta växa och expandera vår närvaro både nationellt och internationellt. Genom att erbjuda innovativa och användarvänliga lösningar vill vi forma framtidens betalningsbransch och göra livet enklare för företag och deras kunder, säger Joakim Lindborg från Open Payments avslutningsvis.